Hőcserélők

TÖMÍTETT, SZERELHETŐ

lemezes hőcserélők

 • elsődleges szempont a maximális élettartam és működőképesség garantálása
 • a hőcserélő lemezei nagynyomású hidraulikus présben készülnek egylépcsős sajtolással. Ez az alakítási technológia biztosítja, hogy a lemezek merevek legyenek, és tökéletesen illeszkedjenek a keretbe.
 • A lemezek profilja gondos fejlesztőmunkával lett kialakítva, úgy, hogy erős turbulenciát tartson fenn az áramlásban, ezáltal garantálva a magas hőátadási tényezőt és az átlagosnál jobb ellenállást a lerakódásokkal szemben.
 • A speciális technológiának köszönhetően a lemezek és a tömítések élettartama a piacon a leghosszabb, az alábbiaknak köszönhetően:
  • A lemezek közötti távolság és az alakítási mélység úgy lett megválasztva, hogy optimális kompromisszumot eredményezzen az átadott hőteljesítmény és az lerakódási sebesség között.
  • A tömítések félkör profilú kialakítása lehetővé teszi a hőcserélő többszöri szét- és összeszerelését, magas élettartamot biztosítva az eredeti tömítéseknek és csökkentve ezen alkatrészek cseréjének gyakoriságát.

A piacon lévő legtöbb lemezes hőcserélő a fém/fém szorítás technológiáját alkalmazza. Ez az eljárás maradandóan beleszorítja a tömítést a vájatába, a minimális méretére összenyomva azt. Ez az esetek többségében azzal jár, hogy a hőcserélő első szétszerelése után a tömítést cserélni kell. Ezzel szemben az Ind-App hőcserélő technológiája biztosítja, hogy valamennyi típus olyan szorítási illesztéssel hagyja el a gyárat, amely lehetővé teszi, hogy a lemezköteg a szét- és összeszerelések után fokozatosan szorítható egyre összébb, egészen a minimális tömítési távolság (fém/fém érintkezés) eléréséig.

Ez a technológia megteremti annak a lehetőségét, hogy fém/fém érintkezés csak többszöri szétszedés után jöjjön létre. Az eljárás kíméli a tömítést, lehetővé teszi annak újrafelhasználását több karbantartási és tisztítási ciklus során. Ezen túlmenően kiválóan megfelel az ipari követelményeknek , valamint azt eredményezi, hogy a hőcserélők teljes üzemeltetési költsége (beszerzési ár + karbantartási költség) a legalacsonyabb a piacon.

FORRASZTOTT

lemezes hőcserélők

 • maximalizált teljesítmény, minimalizált lemezhasználat miatti kedvező ár
 • környezetvédelmi szempontból előnyös választás
 • széles termékpaletta
 • megbízható, energia- és ár-hatékony
 • kis helyigény, kompakt méret

Az Ind-App Kft. által forgalmazott forrasztott lemezes hőcserélő rozsdamentes acél chevron lemezből réz vagy nikkel forrasztással készül olyan eljárással, ami rendkívül tartósan illeszti össze a lemezeket és rögzíti egymáshoz. A lemezek közötti tér alkotja az áramlási csatornákat. A páratlan számú csatornában áramlik az egyik folyadék (pl. meleg víz), a páros számúakban pedig a másik (pl. hideg víz). A hőcsere a speciális mintázatú lemezeken át, nagy felületen megy végbe, ezáltal válik a forrasztott lemezes hőcserélő különösen hatékonnyá.

Letölthető katalógus